Bramborová jídla |
|
|
Bramborová smetanová polévka
Doba přípravy: asi PŮL HODINY Asi 310 kcal na porci Podáváme s bílým chlebem Ingredience:250 g brambor; 1 malá cibule; 50 g česneku; 1 lžíce másla; 400 ml telecího nebo drůbežího vývaru; sůl; čerstvě umletý pepř; na špičku nože drceného kmínu; čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek; 75 ml bílého vína; 50 g smetany; 1 lžíce pažitky. 1. Brambory, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. 2. V hrnci rozehřejeme máslo a osmažíme na něm brambory. Přidáme česnek a cibuli a krátce smažíme dohromady s bramborami. 3. Zalijeme vývarem a okořeníme pepřem, kmínem a muškátem. Vše necháme na mírném ohni dovařit asi 1/4 hodiny. Poté polévku propasírujeme. 4. Přidáme víno a polévku ještě jednou zahřejeme na bod varu. Smetanu lehce našleháme a těsně před podáváním promícháme s polévkou. Posypeme pažitkou.
|