Bramborová jídla |
|
|
Italské smaženky Panzarotti
Doba přípravy: asi 3/4 hodiny Asi 590 kcal na porci Podáváme s rajskou smetanovou omáčkou s bylinkami Ingredience:400 g brambor; sůl; 1 lžíce kmínu; 75 g mouky; 1 vejce; čerstvě mletý bílý pepř; čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek; 125 g nastrouhaného parmazánu; 1 lžíce čerstvě nasekané zelené petrželky; 2 lístky nasekané šalvěje; 80 g sýra mozzarella; olej na smažení. 1. Brambory okartáčujeme a v malém množství osolené a okmínované vody vaříme 25 až 30 minut přikryté pokličkou. 2. Mozzarellu nakrájíme na kostky. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme. K bramborám přidáme mouku, vejce a vše dobře promícháme. 3. Osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme parmazán a bylinky. 4. Z těsta připravíme malé buchtičky. Do každé buchtičky vtlačíme kousek mozzarelly. Smažíme je na oleji po obou stranách do zlatožlutá.
|