Bramborová jídla |
|
|
Bramborový salát s pampeliškou
Doba přípravy: asi 1/2 hodiny Asi 250 kcal na porci Je vhodný k telecímu masu Ingredience:250 g brambor uvařených, oloupaných a nakrájených na plátky; 2 lžíce bílého vinného octa; 4 lžíce olivového oleje; sůl; pepř; 1 velmi jemně nasekaná cibule; 1 stroužek rozdrceného česneku; 1 kyselé jablko nakrájené na malé kostičky; 1 lžíce nasekané petrželky; 1 lžíce nasekaného kerblíku; 125 g pampelišky nebo salátu kadeřávku; 50 g anglické slaniny nakrájené na kostičky. 1. Brambory promícháme s octem, olivovým olejem, solí a pepřem, cibulí a česnekem. 2. Jablko smícháme s petrželkou, kerblíkem a pampeliškou a vmícháme do bramborového salátu. 3. Slaninu osmažíme na pánvi dokřupava a přidáme k salátu.
|