Bramborová jídla |
|
|
Nákyp po zahradnicku
Doba přípravy: asi 2 hod. Asi 600 kcal na porci Podáváme se syrovou zeleninou Ingredience:300 g brambor; sůl; 1 cibule; 125 g mrkve; 125 g černého kořene nebo kedlubny; 75 g hrášku; 200 g tvarohu; 50 ml mléka; 1 vejce; 1 lžíce nasekaného tymiánu; čerstvě namletý pepř; čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek. 1. Brambory vaříme ve slané vodě do měkká 20 až 30 minut, oloupeme a nakrájíme na centimetr silné plátky. Mezitím pokrájíme cibuli a mrkev na tenká kolečka. Oloupeme černý kořen, nakrájíme jej na kousky. 2. Mrkev, černý kořen a hrášek branšírujeme 4 až 5 minut a potom je rychle ochladíme. 3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Tvaroh utřeme do hladka s mlékem, vejcem a tymiánem, osolíme, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem. Všechny přísady dáváme do nákypové formy po vrstvách. Nahoru rozetřeme tvarohovou směs a vše zapékáme asi 1/2 hodiny.
|