Bramborová jídla |
|
|
Bramborový salát s masem z krůtích prsíček
Doba přípravy: asi 3/4 hodiny Asi 550 kcal na porci Podáváme s bagetou Ingredience:400 g nových brambor; 75 g celeru; 100 g uzených krůtích prsíček; 100 g žampionů; 1 lžíce oleje; 2 lžíce octa z bílého vína; sůl; čerstvě mletý pepř; na špičku nože mletého kmínu; 1 červená cibule. 1. Brambory vaříme 20 až 30 minut, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na tenké plátky. 2. Mezitím jemně pokrájíme celerovou nať a přidáme k bramborám. Krůtí prsíčka nakrájíme na tenké nudličky Žampiony nakrájíme na plátky a obojí osmažíme v horkém oleji dokřupava. 3. Zahřejeme ocet se solí, pepřem a kmínem. Tuto zálivku nalijeme ještě teplou na brambory a salát necháme uležet alespoň 10 minut. 4. Mezitím jemně nasekáme cibuli. Přidáme ji do salátu a vše dobře promícháme. Salát podáváme ještě vlažný.
|