Bramborová jídla |
|
|
Bramborák
Doba přípravy: asi 1 hodinu Asi 325 kcal na porci Podáváme s plátky lososa a zakysanou smetanou Ingredience:250 moučnatých brambor; 1 malá cibule; 1 lžíce hladké mouky; 2 vejce; sůl; mletý bílý pepř; 6 lžic másla. 1. Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nastrouháme k bramborám. 2. Mouku a vejce zamícháme do nastrouhaných brambor. Osolíme a opepříme. 3. Máslo rozehřejeme na pánvi. Lžící klademe těsto na bramboráky do pánve a na středním ohni je opékáme po obou stranách tak dlouho, až jsou okraje křupavě zlaté. Tip: Bramboráky jsou obzvlášť chutné, když do bramborového těsta zamícháme šunku pokrájenou na jemné kostičky, nasekané bylinky nebo nastrouhaný sýr.
|