Bramborová jídla |
|
|
Smažené nočky á la dauphin
Doba přípravy: asi 1 1/2 hodiny Asi 160 kcal na porci Podáváme s pečení Ingredience:250 moučnatých brambor; sůl; 1/8 l vody; 30 g másla; nastrouhaný muškátový oříšek; 70 g mouky; 2 malá vejce; na špičku nože prášek do pečivá; 750 g ztuženého tuku (nejlépe kokosového tuku). 1. Brambory uvaříme ve slané vodě, slijeme je a oloupeme. 2. Vodu s máslem, špetkou soli a muškátovým oříškem uvedeme do varu. Vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto v hrnku nelepí na dno jako knedlík. Potom vmícháme vejce. 3. Brambory rozmačkáme, přidáme do těsta spolu s práškem do pečivá a vše důkladně promícháme. 4. Tuk rozehřejeme na 175 °C ve velkém hrnci nebo ve fritéze. 5. Těsto naplníme do cukrářského zdobítka s trubičkou s velkým otvorem a vytlačujeme malé kousky těsta ve tvaru hrušky. Tyto kousky těsta smažíme asi 4 až 6 minut dozlatova. Varianta: Do bramborového těsta můžeme zapracovat trochu nastrouhaného parmezánu. Tip: Smažené nočky á la dauphin se daří, jen když je menší množství těsta.
|