Bramborová jídla |
|
|
Bramborák s cuketou
Doba přípravy: asi 1/2 hodiny Asi 320 kcal na porci Podáváme se salátem z řeřichy Ingredience:100 g cukety; 1 lžíce másla; 200 g brambor; 2 lžíce pšeničné celozrnné mouky; 1 vejce; 1 lžička sušeného oregana; sůl (nejlépe mořská); čerstvě mletý pepř; špetka muškátového květu; 2 lžíce oleje. 1. Cuketu nastrouháme nahrubo a podusíme na másle. Necháme vychladnout. 2. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo. 3. Promícháme s cuketou, pšeničnou celozrn-nou moukou, vejcem a bylinkami. Z těsta tvoříme malé bramboráky a opékáme je na horkém oleji po obou stranách do zlatova. Tip: Místo cukety můžeme také velice dobře použít česnek, červenou řepu nebo také mrkev.
|