Bramborová jídla |
|
|
Irský guláš
Doba přípravy: asi 1 1/2 hodiny Asi 680 kcal na porci Podáváme s vychlazeným pivem Ingredience:400 g jehněčího masa (z kýty); 1/2 l vývaru; 125 g karotky; 1 cibule; 1/4 malého bílého zelí; 400 g brambor; 20 g prorostlé uzené slaniny; sůl; černý pepř; 1 špetka kmínu; 1 lžíce nasekané zelené petrželky. 1. Jehněčí maso nakrájíme na kostky velikostí vhodné na guláš a vaříme ho 1/4 hodiny ve vývaru. 2. Karotku, cibuli a bílé zelí nakrájíme na stejně velké kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a položíme na dno hrnce, ve kterém budeme pokrm připravovat. Do hrnce klademe střídavě po vrstvách zeleninu a maso. 3. Vývar ochutíme solí, pepřem a kmínem a opatrně přilijeme do hrnce. Necháme vařit zakryté na mírném ohni 1 hodinu. Nemícháme! Navrch posypeme petrželkou.
|