Bramborová jídla

Ovocný bramborový salát

 

ČASOVĚ NÁROČNÉ

Ovocný bramborový salát

Klikněte pro zvětšení

SLADKOKYSELÉ

Doba přípravyDoba přípravy: asi 3/4 hodiny

Doba potřebná k uleženíDoba potřebná k uležení: asi 1 hodina

KcalAsi 700 kcal na porci

toastPodáváme s rostbífem

Ingredience:

500 g salátových brambor;

sůl;

500 g tvrdých hrušek;

125 g tvrdého sýra;

1-2 lžíce šťávy z citrónu;

5 lžic salátové zálivky;

5 lžic plnotučného jogurtu;

2 lžíce nasekaného kopru;

mletý bílý pepř.



1.

Brambory uvaříme ve slané vodě, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky.

2.

Hrušky oloupeme a zbavíme jádřince. Hrušky a sýr nakrájíme na kostičky. Kostičky hrušek pokapeme citrónovou šťávou a spolu se sýrem vmícháme do brambor.

3.

Salátovou zálivku, jogurt a kopr promícháme, osolíme a opepříme, nalijeme na salát, který necháme uležet asi 1 hodinu.