Bramborová jídla |
|
|
Ovocný bramborový salát
Doba přípravy: asi 3/4 hodiny Doba potřebná k uležení: asi 1 hodina Asi 700 kcal na porci Podáváme s rostbífem Ingredience:500 g salátových brambor; sůl; 500 g tvrdých hrušek; 125 g tvrdého sýra; 1-2 lžíce šťávy z citrónu; 5 lžic salátové zálivky; 5 lžic plnotučného jogurtu; 2 lžíce nasekaného kopru; mletý bílý pepř. 1. Brambory uvaříme ve slané vodě, oloupeme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky. 2. Hrušky oloupeme a zbavíme jádřince. Hrušky a sýr nakrájíme na kostičky. Kostičky hrušek pokapeme citrónovou šťávou a spolu se sýrem vmícháme do brambor. 3. Salátovou zálivku, jogurt a kopr promícháme, osolíme a opepříme, nalijeme na salát, který necháme uležet asi 1 hodinu.
|