Bramborová jídla |
|
|
Cuketa s mletým masem
Doba přípravy: asi 1/2 hodiny Asi 340 kcal na porci Podáváme s bagetou Ingredience:1 středně velká cibule; 250 g moučnatých brambor; 1 lžíce másla; 1/2 l zeleninového vývaru; 2 cukety; 150 g mletého hovězího masa; 1 vejce; 1 lžíce netučného tvarohu; sůl; mletý pepř; 1 lžíce oleje; 1 lžíce bramborové moučky; 1 lžíce nasekaného kopru; 1 lžíce zakysané smetany. 1. Cibuli pokrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky. Kolečka cibule a kostičky brambor opečeme na másle. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vaříme asi 1/2 hodiny. 2. Mezitím nakrájíme cukety na kostky a po 15 minutách přidáme k bramborám. 3. Mezitím smícháme mleté maso s vejcem a tvarohem. Osolíme a opepříme, tvoříme malé kuličky a opékáme je v horkém oleji. 4. Bramborovou moučku rozmícháme v trošce studené vody a vmícháme do vařící se polévky. 5. Do polévky přidáme kopr a zakysanou smetanu. Osolíme, opepříme a vmícháme opatrně masové kuličky.
|