Bramborová jídla |
|
|
Bramborový nákyp s dušeným masem
Doba přípravy: asi 3/4 hodiny Asi 330 kcal na porci Jako příloha se hodí polní salát Ingredience:1 středně velká cibule; 1 zelená paprika; 1 lžíce másla; 300 g vařených brambor; g vařených brambor 100 g dušeného, nahrubo nasekaného hovězího masa; 1 vejce; 3 lžíce smetany; sůl; pepř; sladká mletá paprika; 1 rajče (asi 60 g). 1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, paprikový lusk na jemné proužky, obojí dusíme na másle v pánvi asi 4 minuty. Občas promícháme. 2. Brambory nakrájíme na kolečka. Nahrubo nasekané dušené hovězí maso nakrájíme na proužky a spolu s bramborami a zeleninou poklademe do nákypové formy. 3. Vejce rozmícháme se smetanou a kořením a nalejeme na nákyp. 4. Rajče nakrájíme na kolečka a ozdobíme jimi nákyp. Nákyp zapékáme v troubě asi 35 až 40 minut. Tip: Místo nahrubo nasekaného dušeného hovězího masa můžeme použít uzenku nakrájenou na tenké plátky nebo česnekový salám.
|