Bramborová jídla |
|
|
Salát s matjesem
Doba přípravy: asi 1 hodina Doba potřebná k uležení: asi 1 hodina Asi 1200 kcal na porci Podáváme se žitným chlebíčkem Ingredience:500 g salátových brambor; sůl; 4 pikantní nakládané okurky; 2 červené cibule; 4 řezy z matjesa; 1 žloutek; 1 lžička francouzské hořčice; 1 lžíce bílého vinného octa; mletý bílý pepř; špetka cukru; 1 lžíce oleje; 1 lžíce nasekaného kopru. 1. Brambory uvaříme ve slané vodě, slijeme a oloupeme a nakrájíme na plátky. 2. Mezitím oloupeme okurky a cibule. Zeleninu a rybu pokrájíme na jemné proužky. Všechny přísady smícháme s bramborami. 3. Vaječný žloutek, hořčici a ocet pořádně roz-šleháme se solí, pepřem a cukrem. 4. Za stálého míchání do zálivky přiléváme zvolna olej. Přidáme kopr a vše ještě dochutíme. 5. Zálivku promícháme se salátem, který necháme asi 1 hodinu odležet.
|