Bramborová jídla |
|
|
Bramborové pyré
RYCHLÉKRÉMOVÉ Klikněte pro zvětšení Doba přípravy: asi 1/2 hodiny Asi 220 kcal na porci Podáváme ke klobáse Ingredience:500 g moučnatých brambor; sůl; asi 1/8 l horkého mléka; 1 lžíce másla; mletý bílý pepř; nastrouhaný muškátový oříšek. 1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme ve slané vodě asi 1/4 hodiny. Potom brambory rozmačkáme. 2. Do bramborové hmoty postupně vmíchává-me mléko, podle charakteru brambor množství mléka přizpůsobíme požadované hustotě pyré. 3. Nakonec vmícháme máslo a pyré osolíme, ochutíme pepřem a muškátem. Tip: Bramborové pyré můžeme dochutíme také bylinkami, rajským protlakem nebo nastrouhaným sýrem.
|