Bramborová jídla |
|
|
Bramborové krokety
Doba přípravy: asi 1 1/4 hodiny Asi 200 kcal na porci Podáváme s pečenou drůbeží Ingredience:400 g moučnatých brambor; sůl; 1 žloutek; 50 g pšeničné polohrubé mouky; nastrouhaný muškátový oříšek; mletý bílý pepř; podle chuti nastrouhané ořechy nebo mandle; 750 g ztuženého tuku (nejlépe kokosového tuku). 1. Brambory uvaříme ve slané vodě, slijeme a oloupeme. 2. Brambory rozmačkáme a promícháme se žloutkem a moukou. Těsto osolíme, okořeníme muškátovým oříškem a pepřem. 3. Pomoučenýma rukama tvoříme krokety silné asi jako palec a obalíme je v ořechách nebo mandlích. 4. Tuk rozehřejeme na 175 °C v jiném velkém hrnci nebo ve fritéze. 5. Krokety smažíme po malých částech do zlatožluta 4 až 6 minut. Hotové je necháme okapat na papíru. Tip: Krokety obalíme v zeleném pepři místo v mandlích.
|