Bramborová jídla |
|
|
Labskaus
Doba přípravy: asi 2 1/2 hodiny Asi 500 kcal na porci Podáváme se sázenými vejci a matjesem Ingredience:1 cibule; 250 g hovězího hrudí naloženého do soli; 1 bobkový list; 5 zrnek černého pepře; 5 hořčičných semínek; 500 g brambor; 75 g šalotky; 2 lžíce másla; asi 200 g nakládané červené řepy; 2 pikantní nakládané okurky; 1 střik worcestru; sůl; pepř. 1. Cibuli oloupeme a spolu s hovězím hrudím, bobkovým listem, zrníčky pepře a hořčice dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo maso zakryté, a vše necháme vařit asi 1/2 hodiny. Maso nameleme na strojku na mletí masa. 2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vývaru. 3. Šalotku jemně nasekáme a osmažíme na másle. Potom rozmačkáme brambory a spolu s masem zamícháme se šalotkou. 4. Červenou řepu a nakládané okurky nakrájíme na jemné kostičky a vmícháme. Labskaut za stálého míchání v hrnci ještě jednou prohřejeme, dochutíme worcestrem, solí a pepřem. Tip: Vaření tohoto pokrmu je jistě velice časově náročné, ale je to specialita!
|