Bramborová jídla |
|||
|
Bramborovo-hrachová polévka
Doba přípravy: asi 2 hod. Asi 250 kcal na porci Podáváme s černým chlebem
1. Hrách namočíme přes noc do půllitru vody. 2. K namočenému hrachu přidáme bobkový list a hrách vaříme asi hodinu do měkká. (Použijeme-li loupaný hrách, zkrátí se doba varu asi o půl hodiny). 3. Zeleninu a brambory nakrájíme na drobno. Spolu s majoránkou, tymiánem, bazalkou, zeleninovou polévkovou kostkou a 1/2 I vody přidáme k hrachu a vše vaříme 20 minut. 4. Vařenou polévku propasírujeme na pyré a dochutíme bylinkovou solí, pepřem a muškátovým oříškem. Přidáme máslo a zakysanou smetanou. Posypeme petrželkou podle chuti. Tip: Před podáváním můžeme přidat osmažené kostičky chleba.
|