Bramborová jídla |
|
|
Polévka s růžičkovou kapustou
Doba přípravy: asi 1 1/4 hod. Asi 1000 kcal na porci Podáváme s černým chlebem Ingredience:70 g prorostlé slaniny; 1 cibule; 1 stroužek česneku; 400 g brambor, které se nerozvářejí; 125 g mrkve; 400 g růžičkové kapusty; 1 lžíce másla; 1 l horkého masového vývaru; 2 párky; mletý bílý pepř; nastrouhaný muškátový oříšek. 1. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli nasekáme. Česnek nakrájíme na plátky. Brambory a mrkev oloupeme a nakrájíme na kostky. Růžičkovou kapustu nakrojíme u košťálu do kříže. 2. Máslo rozpustíme a slaninu v něm rozškva-říme. Přidáme cibuli, česnek, brambory a mrkev a vše podusíme. Přilijeme horký vývar a necháme vařit asi 10 minut. 3. Potom přidáme růžičkovou kapustu a vše dohromady vaříme další čtvrthodinu. 4. Pět minut před koncem vaření přidáme párky a necháme je prohřát. Polévku dochutíme.
|