Bramborová jídla |
|
|
Špenátová pizza
Doba přípravy: asi 2 hodiny Asi 650 kcal na porci Podáváme s rajčatovým salátem Ingredience:bramborové těsto (předpis viz předchozí recept); 250 g rajčat; 1 malá cibule; 3 lžíce oleje; bylinková sůl; pepř; 2 lžičky provensálského koření; 1 stroužek česneku; 350 g špenátu; 100 g nastrouhaného sýra. 1. Troubu předehřejeme na 225 °C. Připravíme si bramborové těsto na pizzu, rovnoměrně je rozprostřeme na pomaštěný plech a asi 1/2 hodiny předpékáme. 2. Rajčata oloupeme a dužinu nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nájemné kostičky. 3. Cibuli necháme zpěnit na 1 lžíci oleje. Přidáme rajčata, sůl, pepř a provensálské koření, necháme jednou přejít varem a potom pro-pasírujeme. Stroužek česneku utřeme, přidáme do propasírované hmoty a vše rovnoměrně rozetřeme na bramborové těsto. 4. Špenát nakrájíme na jemné proužky a na zbytku oleje dusíme tak dlouho, až zavadne. Dochutíme pepřem a česnekem, zeleninu rozprostřeme na pizzu a posypeme nastrouhaným sýrem. Bramborovou pizzu dáme do trouby a znovu zapékáme 15 až 20 minut.
|