Bramborová jídla |
|
|
Bramborový salát s bylinkovou zálivkou
Doba přípravy: asi 3/4 hodiny Doba potřebná k uležení: asi 1/2 hodiny Asi 250 kcal na porci Hodí se k uzence Ingredience:300 g brambor; 1 cibule; 1/2 svazku jarních cibulek; 50 g netučného tvarohu; 1/2 jogurtu; 1/2 zakysané smetany; šťáva z 1/2 citrónu; 1 lžička soli; 3 lžičky ovocného octa; 3 stroužky česneku; čerstvě mletý bílý pepř; 1 špetka cukru; 4 lžíce jemně nasekaných jarních bylinek; několik kaparů. 1. Brambory vaříme 20 minut. Cibuli jemně nasekáme a jarní cibulku nakrájíme na kroužky. 2. Netučný tvaroh utřeme dohladka s jogurtem, zakysanou smetanou, citrónovou šťávou a ovocným octem. Nakonec vmícháme cibuli. 3. Stroužky česneku rozetřeme se solí, přidáme k tvarohu a vše opepříme a dochutíme cukrem. 4. Do zálivky přidáme bylinky a kapary. 5. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, necháme vychladnout. Promícháme s česnekovou zálivkou a necháme alespoň 1 /2 hodiny odležet.
|