Bramborová jídla |
|
|
Bramborové opečenky
RYCHLÉKŘUPAVÉ Klikněte pro zvětšení Doba přípravy: asi 1/2 hodiny Asi 270 kcal na porci Podáváme s houbovou smetanovou omáčkou a hlávkovým salátem Ingredience:500 g brambor vařených na loupačku; 2 lžíce oleje; pepř; sůl. 1. Vystydlé brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. 2. Na pánvi rozehřejeme olej. Do pánve vložíme nastrouhané brambory, okořeníme a lehce přitlačíme ke dnu pánve. Smažíme 6 až 8 minut na středním ohni, až je okraj zlatavě hnědý. 3. Přes opečenku položíme velký mělký talíř. Pánev prudkým pohybem převrátíme. Opečenku necháme opatrně sklouznout zpátky do pánve. Znovu smažíme 5 až 6 minut, až bude i spodní strana zlatavě hnědá.
|