Bramborová jídla |
|
|
Bramborový nákyp s krocanem
Doba přípravy: asi 2 hodiny Asi 760 kcal na porci Podáváme se salátem z rajčat Ingredience:300 g krocaního masa v plátcích; 40 g másla; 400 g brambor; 1 cibule (30 g); 1 stroužek česneku; 80 g zmraženého hrášku; sůl; pepř; 60 g nastrouhaného ementálu; 100 ml mléka; 80 g smetany. 1. Krocaní maso pokrájíme na tenké, dlouhé nudličky. Lžíci másla rozehřejeme v pánvi a opečeme na něm krocaní maso. Troubu předehřejeme na 200 °C. 2. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na malé kostičky. Česnek rozprostřeme po ploché, uzavíratelné formě (asi 25 x 30 cm). Do formy naskládáme střídavě vrstvy plátků brambor, koleček cibule, hrášku a plátků krocaního masa, osolíme a okořeníme pepřem. Zasypeme sýrem a poklademe plátky zbylého másla. 3. Mléko rozmícháme se smetanou, osolíme a okořeníme pepřem a nalejeme na pokrm. Nákyp přikryjeme poklicí a pečeme v troubě asi 1/2 hodiny.
|