Bramborová jídla |
|
|
Bramborové knedlíky půl napůl
Doba přípravy: asi 3/4 hodiny Asi 70 kcal na porci Podáváme s dušenou hovězí pečení Ingredience:400 g moučnatých brambor; sůl; 40 ml horkého mléka; nastrouhaný muškátový oříšek; 1/2 celozrnného toastu; 1/2 lžičky másla. 1. 150 g brambor uvařených předem oloupeme. 2. Ostatní brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme do misky s vodou. Bramborovou hmotu dobře vymačkáme utěrkou, vodu slijeme do nádoby a necháme stát, aby se usadil bramborový škrob. 3. Uvařené brambory rozmačkáme a promícháme s horkým mlékem. 4. Vařené syrové brambory smícháme. Vodu z brambor opatrně slijeme a bramborový škrob vmícháme do bramborové hmoty. Osolíme a okořeníme muškátem. 5. Toast nakrájíme na kostky a osmažíme na másle. Navlhčenýma rukama tvoříme z bramborové hmoty knedlíky, které plníme chlebovými kostkami. 6. Knedlíky vložíme do vroucí slané vody a necháme je 15 až 20 minut vařit.
|