Bramborová jídla |
|
|
Bramborový guláš s rybou
Doba přípravy: asi 1 1/4 hodiny Asi 350 kcal na porci Ingredience:200 g brambor; 1/2 cibule; 1 lžíce másla; 75 ml bílého vína; 3/8 zeleninového vývaru; 2 hřebíčky; 1 malá cuketa; 400 g tresky; 50 g zakysané smetany; sůl; čerstvě mletý bílý pepř; 1 lžíce nasekaného kopru. 1. Brambory oloupeme a pokrájíme na jemné kostičky. Cibuli jemně nasekáme. Rozehřejeme máslo a zpěníme v něm cibuli. Do másla přidáme kostičky brambor a krátce vše podusíme. 2. Doplníme bílým vínem a zeleninovým vývarem, přidáme hřebíčky a na mírném ohni vaříme 10 až 15 minut. 3. Mezitím omyjeme cuketu, nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce s bramborami a na mírném ohni vaříme 10 až 15 minut. Rybí filé nakrájíme na kostky, na posledních 5 minut přidáme do hrnce a vaříme spolu s ostatními potravinami v odklopeném hrnci. 4. Bramborový guláš zjemníme zakysanou smetanou, osolíme a opepříme a vmícháme kopr.
|