Bramborová jídla |
|
|
Pečené brambory
Doba přípravy: asi 3/4 hodiny Asi 280 kcal na porci Podáváme s huspeninou z různých druhů masa Ingredience:600 g brambor vařených ve slupce; 1 cibule; 1 lžíce sádla; pepř; sůl; 1 lžíce jemně nasekané zelené petrželky. 1. Vystydlé brambory oloupeme a nakrájíme nájemné plátky. Cibuli nakrájíme na malé kostičky. 2. Tuk dáme na pánev a rozehřejeme. Přidáme plátky brambor. 3. Kostičky cibule dusíme na druhé pánvi, potom ji přidáme k plátkům brambor. Opékáme 3 až 4 minuty. Plátky obracíme tak dlouho, až jsou zlatavě hnědé a křupavé. 4. Okořeníme čerstvě mletým pepřem a osolíme. Podáváme posypané petrželkou.
|