Bramborová jídla |
|
|
Maďarská bramborová polévka
Doba přípravy: asi 3/4 hodiny Asi 650 kcal na porci Podáváme s chlebem Ingredience:500 g brambor sůl; 1 velká cibule; 1 stroužek česneku; 2 červené papriky; 1 lžíce másla; 1/2 lžíce mleté papriky; 400 ml masového vývaru; mletý černý pepř; mletý černý pepř; 150 g kabanosu nakrájeného na plátky; 2 lžíce zakysané smetany; tabasko. 1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a ve slané vodě 10 minut vaříme. Cibuli a česnek nasekáme. Paprikový lusk nakrájíme na kousky. 2. Máslo rozehřejeme, podusíme na něm cibuli, česnek a kousky pokrájené papriky. Přimícháme mletou papriku. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. 3. Přidáme brambory, vše okořeníme pepřem a v hrnci s pokličkou vaříme asi 5 minut. 4. Přidáme salám a vaříme ještě dalších 5 minut. Přimícháme zakysanou smetanu a polévku dochutíme tabaskem, pepřem a paprikou.
|