Bramborová jídla |
|
|
Bramborové knedlíky s pohankou
Doba přípravy: asi 1 1/4 hodiny Asi 90 kcal na porci Podáváme se svíčkovou pečení s nakyslou omáčkou Ingredience:500 g moučnatých brambor; sůl; 1 malé vejce; 25 g pohankové mouky; 60 g mouky. 1. Brambory omyjeme, uvaříme ve slané vodě, oloupeme a horké rozmačkáme. 2. Bramborovou hmotu zpracujeme s vejcem, troškou soli a oběma druhy mouky na hladké, vláčné těsto. 3. Lehce pomoučenýma rukama uděláme 12 stejně velkých knedlíků. 4. Dva litry slané vody v širokém hrnku přivedeme k varu. Postupně vkládáme knedlíky do vody a necháme je vařit asi 10 minut. Knedlíky jsou hotové, když vyplavou napovrch.
|