Bramborová jídla |
|||
|
Bramborová pizza
Doba přípravy: asi 1 hodina Asi 500 kcal na porci Podáváme se zeleninovým salátem
1. Troubu předehřejeme na 225 °C. Brambory nastrouháme najemno a necháme trochu okapat v cedníku. Cibuli nasekáme a s polovinou zakysané smetany, vejcem a 100 g nastrouhaného sýra vmícháme do bramborové hmoty. Bohatě osolíme a okořeníme pepřem. Hmotu rozetřeme na pomaštěný plech a asi 1/2 hodiny předpékáme. 2. Mezitím promícháme zbylou smetanu s rajským protlakem a tymiánem. 3. Papriky nakrájíme na kostky. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a pokrájíme na plátky. Olivy a kabanos pokrájíme na kolečka. 4. Pizzu potřeme tence rajčatovým krémem, poklademe zeleninou a kabanosem, posypeme zbytkem nastrouhaného sýra a pečeme 15 až 20 minut.
|