Bramborová jídla |
|
|
Salát Nizza
Doba přípravy: asi 1 hodina Doba potřebná k uležení: asi 1 hodina Asi 220 kcal na porci Podáváme s bagetou Ingredience:400 g salátových brambor; 200 zelených fazolek; sůl; 2 lžíce octa ze sherry; 1 nasekaná cibule; mletý bílý pepř; 1 špetka cukru; 4 lžíce olivového oleje; 20 g plněných oliv z konzervy, pokrájených na plátky; 2 lžíce sherry; 4 sardelové filety; 2 rajčata; 35 g naložených kaparů. 1. Brambory uvaříme, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. 2. Fazolky vaříme asi 20 minut ve slané vodě tak, aby byly pevné na skus. Sardelové filety oplácheme a nakrájíme na proužky. Rajčata rozkrojíme na poloviny nebo na plátky. 3. Mezitím pokapeme olivy sherry a necháme je uležet. 4. Ocet promícháme s cibulí, solí, pepřem, cukrem, olejem a nalijeme na teplé brambory. Přidáme kapary, vše promícháme a necháme uležet asi 1 hodinu.
|