Bramborová jídla |
|
|
Bramborový nákyp s houbami
Doba přípravy: asi 3/4 hodiny Asi 390 kcal na porci Jako přílohu podáváme pestrou salátovou směs Ingredience:500 g žampionů nebo hlívy ústřičné; 1 cibule; 2 stroužky česneku, oloupané; 1 lžíce oleje; sůl, čerstvě mletý bílý pepř; 1 lžička bazalky; 2 porce bramborové kaše; muškátový oříšek, čerstvě nastrouhaný; tuk na vymazání formy; 50 g sýra gorgonzola. 1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Žampiony propláchneme vodou a nakrájíme na kolečka. 2. Cibuli jemně nasekáme. Stroužky česneku propasírujeme. Žampiony s cibulí a česnekem podusíme v horkém oleji, až se voda skoro odpaří. Osolíme, okořeníme pepřem a bazalkou. 3. Bramborovou kaši promícháme s houbami, dochutíme muškátovým oříškem, rozprostřeme do vymaštěné formy. Ozdobíme kousky sýra. Zapékáme v troubě asi 25 minut.
|